MEHMET AKİF İNAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ

Vizyon: Vizyonumuz;İmam Hatip ruhuna uygun,vatanına,milletine,ailesine faydalı fertler yetiştirerek,okul-öğretmen-öğrenci ve veli birlikteliği ile başarıyı,kaliteyi azami derecede yakalamaktır.

Misyon: Okulumuz; kaliteli, eğitime önem veren, özverili idareci ve öğretmen kadrosuyla topluma yararlı, batıl inanç ve hurafelerle mücadele eden, dinin doğru anlaşılmasını amaçlayan, kötü alışkanlıklarla mücadele eden, başarılı, saygılı ve ahlaklı öğrenciler yetiştirmeyi prensip edinmiş bir kurumdur.

Başarılar:

Pansiyon Bilgileri: PANSİYON BULUNMAMAKTADIR
Yabancı Dil: İngilizce, Arapça
Servis Bilgisi: Okulumuz öğrencileri taşıma ve özel servis aracılığıyla ulaşımlarını sağlamaktadır.
Okulun Sınav Başarı Durumu: % 18
Sınavala Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi: % 4.4
Sportif Etkinlikler: Volaybol, Basketbol, Masa Tenisi, Scrabble, Futbol
Bilimsel Etkinlikler:
Proje Çalışmaları: HER SINIFIN BİR YETİM KARDEŞİ VAR PROJESİ, GERİ DÖNÜŞÜM VE YARATICILIK PROJESİ, ORGANİK BAHÇE PROJESİ, OKUL YOTUBE KANAL PROJESİ,
Kontenjan Bilgileri: 120
Diğer Hususlar: Okulumuzda mescid, zeka oyunları odası, resim atölyesi, müzik odası,Kimya-Fizik-Matematik Laboratuvarları ve tarih sınıfı mevcuttur. Ayrıca öğretmen odamız da bulunmaktadır.

WEB - https://mehmetakifinankizihl.meb.k12.tr

Adres - KOCALAR MAH. MARDİN CADDESİ. 397/A MEHMET AKİF İNAN KIZ ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ MARDİN/KIZILTEPE

Öğretim Şekli :Tam GÜN

Yerleşim Yeri - Okulumuz Organize Sanayi sitesine yakın bir mesafede bulunup Mardin ve Kızıltepe yol güzergahında bulunmaktadır. Ana cedde üzerindedir ve 5 katlı bir kompleks yapıdan oluşmaktadır.

Ulaşım Mardin Kızıltepe karayoluna yürüme mesafesinde olup,günün her saatinde Mardin´e dolmuş bulunmaktadır.Ayrıca şehirlerarası otobüslerin geçiş güzergâhında bulunmaktadır.

İl/İlçe Merkezine Uzaklık Mardin İl merkezine ve ilçe merkezine 10 km olup Kızıltepe ilçe sınırları içerisinde yer almaktadır.